نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

زمين خوردن كودك در مراحل‌اوليه رشد طبيعي بوده و در سال‌هاي بعدي نيز بارها ممكن است رخ دهد. والدين نگران ضربه هاي شديد و آسيب هاي جدي به كودك هستند. طبق آمار 40% حوادث مربوط به زمين خوردن براي گروه كودكان اتفاق مي‌افتد. و والدين با رعايت نكاتي مي‌توانند احتمال بروز آسيب‌ها را كاهش دهند. در ادامه توضيح داده‌ايم كه چگونه در عين محافظت از كودك، به او آزادي لازم براي كنكاش دنياي پيرامون را بدهيد. همچنين علائم و عوارض زمين خوردن كودك را توضيح داده‌ايم. در صورت نياز مي‌توانيد از خدمات مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: زمين خوردن كودك

زمين خوردن كودك

همه كودكان به جنب و جوش و بازي كردن علاقه زيادي دارند. اكثر كودكان (به خصوص پسران) انرژي‌هاي مضاعفي دارند كه در صورت غفلت والدين احتمال بروز حوادث و آسيب ديدگي در آن‌ها بسيار بالا است. كودكان در سنين پايين با مفاهيم و معاني خطر و ابزار خطرناك چندان آشنا نيستند؛ همين امر موجب مي‌شود تا آنها بدون هيچگونه ترسي از آسيب ديدگي يا حادثه بد، دست به كارهاي خطرناك يا انجام بازي‌هاي پر از ريسك بزنند.

يكي از بدترين آسيب ديدگي‌ها در اثر زمين خوردن كودكان، ضربه به سر استد. وارد شدن ضربه جدي به سر كودك مي‌تواند عواقب جبران ناپذير مغزي براي كودكان به وجود بياورد. والدين بايد پس از آسيب ديدگي كودك به علائم آنه‌ا توجه داشته باشند تا در صورت لزوم اقدام به درمان كنند.

براي آشنايي با نيازهاي اوليه و اساسي كودكان كليك كنيد.

علت زمين خوردن هاي مكرر كودك

عوامل زيادي در زمين خوردن كودكان نقش دارد كه در اينجا ما به يك سري از مهم‌ترين هاي آن پرداخته‌ايم.

_ داشتن بيماري هاي قلبي، عصبي يا ساير بيماري‌هاي تضعيف كننده بدن كه در كودكان بيشتر به چشم مي‌آيد و مراقبت از آن‌ها شرايط ويژه‌اي دارد.

_ كودكاني كه شناخت و بينايي كمي دارند و به اصطلاح چشم‌شان ضعيف است. توصيه مي‌شود اين كودكان در محيط هاي تاريك و كم سو تنها نباشند.

_ راه رفتن يا دويدن درمحيط هاي نا ايمن، سطوح ناهموار يا لغزنده، فضاي تاريك، ارتفاعات بلند و…

_ ابتلا به بيماري هاي شناختي و عصبي مثل اختلال بيش فعالي، عقب ماندگي ذهني، اوتيسم، اختلالات رفتاري و…

_ وجود تنش در خانواده و در نتيجه استرس در كودك

علائم خطرناك زمين خوردن كودك

ممكن است پس از زمين خوردن، كودك تا مدتي هيچ علائمي نشان ندهد. اما والدين بايد به چند نشانه مهم در كودك پس از زمين خوردن كه در ادامه آورده‌ايم توجه داشته باشند:

استفراغ تكرار شونده، خروج مايعاتي از بيني و گوش كودك كه ممكن است منجر به عفونت شود.

تشنج كه با بزرگ شدن مردمك چشم، لرزيدن دست و پا، قفل شدن فك و دهان و… همراه است. بسياري از كودكاني كه دچار تشنج مي‌شوند سابقه ضربه به سر دارند.

اگر كودك بيهوش شود. اين اتفاق مي‌تواند بلافاصله پس از زمين خوردن يا در اثر گريه و درد زياد رخ دهد. بيهوشي بلافاصله بعد از زمين خوردن خطر كمتري نسبت به بيهوشي پس از چند دقيقه دارد.

كودكاني كه دچار خواب آلودگي غير عادي مي‌شوند. اگر پس از ضربه و زمين خوردن الگوي خواب كودك تغيير كرد و بيش از پيش مي‌خوابد و حالتي خواب آلوده دارد بايد فورا به پزشك مراجعه كنيد.

انحراف و كبودي چشم، كبودي پشت گوش از ديگر خطرات جدي آسيب ديدگي هستند.

روش هاي پيشگيري از ايجاد آسيب هاي جدي

مهم‌ترين عامل در پيشگيري از حوادث، مراقبت‌هاي والدين است. بسياري از كودكان در خانه و در كنار والدين‌شان دچار اين اتفاق مي‌شوند، بنابراين والدين بايد توجه زيادي به نكات امنيتي بكنند. تا زماني كه كودك متوجه خطرات نيست، مراقبت لحظه به لحظه‌اي والدين ضروري است. كودكان زير 5 سال نياز به مراقبت بيشتري دارند.

براي كاهش خطر حوادث ناشي از زمين خوردن بايد مواردي مثل زير را رعايت كنيد.

فرش يا موكت كردن خانه

تنها نذاشتن كودك در روروئك يا تاب

قرار ندادن آنها در ارتفاع

پوشاندن لبه هاي تيز وسايل خانه نظير ميز و صندلي

استفاده از پدهاي ضد ضربه و محافظ پنجره ها و موارد اين چنيني

قفل كردن كشوهاي آشپزخانه

درپوش گذاشتن روي پريزهاي برق

دور كردن شكستني ها و ساير وسايل آسيب زا از دسترس كودك

علاوه براين ها، وقتي كودك شما به ميزان درك قابل توجهي رسيد نكاتي را در خصوص كارها و دوري از لوازم خطرناك به آن‌ها بايد بياموزيد.

رفتار مناسب والدين هنگام زمين‌خوردن كودك

كودكان هنگام بازي ممكن است آسيب‌هاي كوچكي ببينند. در چنين شرايطي عكس العمل والدين است كه كودكان را براي مواجه با حوادث آماده مي‌كند. در ادامه به روش‌هاي رفتاري مناسب والدين در مقابل كودك خود هنگام زمين خوردن پرداخته‌ايم.

خونسردي خود را حفظ كنيد و نسبت به كودك خود رفتار پرخاشگرانه نداشته باشيد. اين عمل شما موجب وحشت كودك مي‌شود.

هميشه براي مواجه با حوادثي كه ممكن است براي كودكان اتفاق بيافتد آماده باشيد. جعبه كمك‌هاي اوليه را در دسترس خود قرار دهيد.

حساسيت هاي خود را كم كنيد و اجازه دهيد كودك زمين خوردن را تجربه كند. اين به اين معنا نيست كه كودك خود را براي انجام كارهاي خطرناك آزاد بگذاريد و به عبارتي رهايش كنيد. شما نمي‌توانيد هميشه نزديك فرزندتان باشيد چه بسا دير يا زود بدون شما زمين مي خورد. پس بهتر است به او ياد دهيد روي دردهاي كوچك تمركز نكند و شادي و لذت ها را تجربه كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: زمين خوردن كودك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/13  ] [ ۱۶ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب